06 30 964 5615 |

5 tipp az energiaszint növeléshez

5 tipp az energiaszint növeléshez

Szinte mindannyian hallottuk/olvastuk már az alábbi tippeket, de úgy gondoltam nem árt összeszedni egy rövid kis írásban (nem csak kismamáknak):

1. Sziesztázz!
Igaz, nem összehasonlítható egy éjszakai alvással, de a napközbeni rövid pihenő élénkíti a tested és újratölti az elmédet is. Van néhány dolog amit fontolóra kell venned ezzel kapcsolatban:

  • a megfelelő helyen és megfelelő időben sziesztázz
  • állíts be egy megfelelő időtartamot magadnak, az ideális kb. 20 perc
  • a pihenő után végezz néhány nyújtó gyakorlatot, hogy feléleszd a fogaskerekeket

Megjegyzés: az 5 tipp közül egyelőre ezt még nem gyakorlom kellő rendszerességgel

2. Sportolj rendszeresen!
Az egyik legfontosabb dolog, ezt tudjuk! Mozgás után fáradtnak érezheted magad, de a megfelelő mennyiségű sport megnöveli az energia szintedet. Kutatások kimutatták, hogy 20%-kal növeli a sport az energiaszintet. Futás, úszás, kerékpározás, súlyemelés, jóga, pilates, Zumba-mindegyik segít.

3. Egyél energiában gazdag gyümölcsöket!
A táplálkozásod fontos forrást biztosít testednek, lelkednek, ezért sem mindegy, mit eszel/iszol. A gyümölcsök szuper természetes forrásai a vitaminoknak, ásványoknak és nem mellesleg, finomak is. A legjobb erre a célra banánt, almát és körtét fogyasztani.

4.Igyál sok folyadékot!
Nem lehet eleget hangsúlyozni a megfelelőfolyadék bevitelt. Természetesen a víz a legideálisabb hidratáló folyadék, aminek hiánya gyengeséget, fejfájást okoz. Az energia italok és egyéb cukros, nem természetes üdítők inkább károsak, mint hasznosak, ezeket kerüld el.

5. Gyakorold a hobbidat!
A szabadidős tevékenység nagy szerepet játszik a stressz levezetésében, csökkentésében. Csinálj valami olyat, aminek semmi köze a napi munkádhoz vagy rutinhoz: gitározz, fess, vagy sportolj-ezzel két legyet ütsz egy csapásra:)

Valószínűleg semmi újat nem mondtam, de remélem néha eszedbe jutnak ezek a pontok és szép lassan TE is beépíted az életmódodba!

5 tipp az energiaszint növeléshez
Kapcsolat

Hívj vagy írj nekem bármikor, szívesen segítek!

06 30 964 5615

Csatlakozz!
Rendezvényeken való megjelenés

Céges rendezvényeken, iskolai, óvodai, baráti eseményeken is mozoghatsz a Detty Fit Club csapatával!

Ablak bezárása